50 52 56 02 hoeatos@hotmail.com

Om Viggo Smitt

Viggo Smitt, cand.pæd, lærer og debattør er en markant stemme i skoledebatten. Med sin på én og samme tid filosofiske og praktiske tilgang viger han ikke tilbage fra at udfordre en række populære, men uheldige antagelser, der præger den aktuelle skoledebat.

Viggo Smitt skrev i 2015 bogen “Kampen om klasseværelset – Disciplin er kærlighed”, hvor han tager læserne med på en personlig rejse, der begynder i en meningsløst autoritær og uvenlig skole i 1960’erne og slutter med et opgør med Laissez-faire pædagogikkens indtog i skolesystemet siden dengang. Viggo føler sig hverken hjemme i den “gamle” eller den “nye” skole – og peger frem mod en tredje vej med langt større fokus på krav til eleverne, og entydig støtte til læreren som Oplyst Autoritet. Skriv til Viggo på post@filosofien.dk og få et gratis eksemplar af bogen (pdf format)

Viggos debatskabende indlæg og  foredrag er handlingsorienterede, og hans ambition er altid soleklar – nemlig at ruste såvel lærere og skoleledelse strategier, der gør muligt at øge fagligheden og forbedre undervisningsmiljøet i skoleklassen. Med inspiration i den oprindelige enkle form for klasseledelse giver han et jordnært og praktisk bud på fremtidens skole.

En dag i Viggo Smitts selskab er aldrig “hverken eller”. Viggos budskaber bliver husket og bliver altid serveret personligt, ligetil og med plads til både livlig debat, seriøs reflektion og aldrig uden et glimt i øjet.

Aktuelt holder Viggo Smitt foredraget “Kampen om klasselokalet” om lærerens rolle i undervisningssituationen.

Læs mere om foredraget.